Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων: Η επιστήμη και η τεχνολογία της εποχής του

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων:
Η επιστήμη και η τεχνολογία της εποχής του

Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων: Η επιστήμη και η τεχνολογία της εποχής του», με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Alexander Jones «Ένας φορητός κόσμος - Φέρνοντας στο φως τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, ένα επιστημονικό θαύμα του αρχαίου κόσμου», την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 και ώρα 20:30, στο Εθνικό Αστεροσκοπείο στο Θησείο.

Θα μιλήσουν:

- Αναστασία Γκαδόλου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

- Γιάννης Μπιτσάκης, Φυσικός & Ιστορικός των Επιστημών και της Τεχνολογίας, μέλος της Ομάδας Μελέτης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων

- Θύμιος Νικολαΐδης, Ομότιμος Διευθυντής Ερευνών, Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

- Θεοδόσης Π. Τάσιος, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

- και ο συγγραφέας.

Το «Σονέτο των Αντικυθήρων» θα απαγγείλουν η Εύη Παπαδοπούλου και ο Νίκος Ξανθούλης, που θα συνοδεύσει με ανακατασκευασμένη αρχαία λύρα.

*Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του καθηγητή Γιάννη Σειραδάκη.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων από την δρ. Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού, Υπεύθυνη του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το Τηλεσκόπιο του Δωρίδη στην Πνύκα θα είναι ανοιχτό για παρατήρηση με είσοδο 3 ευρώ για τις ανάγκες λειτουργίας του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 20.6.2022.

Μηχανισμος των Αντικυθηρων αρχαια επιστημη τεχνολογια Πανεπιστημιακες Εκδοσεις Κρητης Εθνικο Αστεροσκοπειο Αθηνων υπολογιστης Αντικυθηρα βιβλιο Τζοουνς Alexander Jones φορητος κοσμος υπολογιστηρ επιστημονικο θαυμα αρχαιος Γκαδολου, Μπιτσακης, Νικολαιδης, Τασιος, Σονετο Ξανθουλης, λυρα Σειραδακης Μεταλληνου τηλεσκοπιο του Δωριδη, Δωριδης Πνυκα αθηνων
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ