Πολιτισμική αμοιβαιότητα! Οι διοργανωτές του Μουντιάλ στο Κατάρ απαγόρευσαν την πώληση μπύρας στα γήπεδα! - του Γ. Χ. Κουριαννίδη

Πολιτισμική αμοιβαιότητα!

Οι διοργανωτές του Μουντιάλ στο Κατάρ

απαγόρευσαν την πώληση μπύρας

στα γήπεδα!

Του Γιάννη Χ. Κουριαννίδηendohora@yahoo.gr

δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική»

Οι διοργανωτές του Μουντιάλ στο Κατάρ επεφύλαξαν μία ιδιαιτέρως δυσάρεστη έκπληξη στους επισκέπτες και θεατές των αγώνων που διεξάγονται ήδη στη χώρα τους, απαγορεύοντας την τελευταία στιγμή την πώληση μπύρας στα γήπεδα! Η απαγόρευση αυτή, βέβαια, είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί, όταν η κυβέρνηση της χώρας είχε καταστήσει από καιρό σαφές, ότι όσοι καταφτάσουν στο Κατάρ θα πρέπει να σεβαστούν τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του. Και αυτό είναι φυσικά κάτι απολύτως αποδεκτό και κατανοητό. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνει κάποιος σε μία χώρα και να προσβάλλει τα κοινά ήθη με τη συμπεριφορά και τις ενέργειές του. Και η κατανάλωση αλκοόλ είναι κάτι που αντιβαίνει σε αυτά!

Αναρωτιέται, λοιπόν, κάποιος με στοιχειώδη νοημοσύνη, γιατί δεν θα πρέπει να ισχύει αυτό και στις λεγόμενες δυτικές χώρες, οι οποίες δέχονται την εισβολή εκατομμυρίων, μουσουλμάνων στην συντριπτική τους πλειοψηφία, παρανόμων μεταναστών. Ανθρώπων, δηλαδή, που όχι μόνο δεν προσκλήθηκαν στις χώρες αυτές, αλλά ήρθαν με το «έτσι θέλω», υποτίθεται για να ζήσουν μια καλύτερη ζωή σε χώρες με βιοτικό επίπεδο ανώτερο των δικών τους.

Η διαφορά αυτή του βιοτικού επιπέδου οφείλεται μεταξύ άλλων και στην ελευθερία σκέψης (που είναι απότοκος, φυσικά, και της θρησκευτικής ελευθερίας), σε πολιτειακούς θεσμούς και φυσικά στις πολιτισμικές αξίες με τις οποίες πορεύθηκαν οι δυτικές κοινωνίες στην ιστορία τους.

Κι όμως, αυτό δεν συμβαίνει. Οι επήλυδες μουσουλμάνοι των ευρωπαϊκών χωρών, ενώ απολαμβάνουν όλων των προνομίων που τους παρέχονται είτε ως ευρωπαίοι (πλέον) πολίτες είτε ως «πρόσφυγες» είτε ως «δικαιούχοι διεθνούς προστασίας», σε μεγάλα ποσοστά δείχνουν ότι όχι μόνο δεν είναι ανεκτικοί σε εκδηλώσεις θρησκευτικής λατρείας των πολιτών των χωρών που τους φιλοξενούν, αλλά φτάνουν στο σημείο να διαδηλώνουν ακόμη και υπέρ της εφαρμογής του ιερού ισλαμικού νόμου, της σαρίας, στις δυτικές κοινωνίες!

Η περιφρόνηση προς το δυτικό σύστημα αξιών γίνεται έκδηλη συχνά, είτε με επιθέσεις εναντίον χριστιανικών ναών και παρεκκλησίων, είτε με την εκδήλωση απροκάλυπτου μίσους εναντίον της χριστιανικής θρησκείας, όπως συνέβη πρόσφατα στην πατρίδα μας, κατά την έφοδο «αγανακτισμένων γονέων» από τη Συρία (από του οποίους είχε αφαιρεθεί δικαστικά η επιμέλεια των παιδιών τους), στις εγκαταστάσεις της «Κιβωτού τού Κόσμου», όπου εκτός των υλικών καταστροφών στο κτήριο, εξυβρίστηκε χυδαία η χριστιανική πίστη, ενώπιον μάλιστα των τηλεοπτικών καμερών.

Σε έρευνα που δημοσιοποίησε προ δεκαετίας το αμερικανικό ίδρυμα PEW, προέκυψε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανά τον κόσμο μουσουλμάνων τάσσεται υπέρ της εφαρμογής της σαρίας στις χώρες τους. Με δεδομένη την έκτοτε ριζοσπαστικοποίηση μεγάλων μουσουλμανικών πληθυσμών ανά τον κόσμο, τα ποσοστά αυτά θεωρείται βέβαιο ότι αυξήθηκαν. Το ίδρυμα αναφέρει μάλιστα ότι σε κάποιες χώρες, όπως το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, το ποσοστό αυτό έφτανε τότε ακόμη και στο 99%! Να υποθέσουμε ότι τα εκατομμύρια των πολιτών των χωρών αυτών που εισβάλλουν στις δυτικές κοινωνίες ανήκουν μόνο στο … 1%; Προφανώς και όχι.

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κάποιος, ποια βραδυφλεγής βόμβα έχει ήδη πυροδοτηθεί στις δυτικές κοινωνίες λόγω της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης και των ριζοσπαστικών ισλαμιστικών θυλάκων που έχουν ήδη δημιουργηθεί εντός τους. Αν μάλιστα συνεκτιμηθεί και η πιο πρόσφατη εκτίμηση του εν λόγω ιδρύματος, ότι «ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Ευρώπης θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια, ακόμη και αν μηδενιστεί η μετανάστευση», αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς το ζοφερό μέλλον που διαγράφεται για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες…

ΠΗΓΗ: εφημ. Δημοκρατία, 27.11.2022. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 28.11.2022.

Πολιτισμικη αμοιβαιοτητα διοργανωτες του Μουντιαλ ποδοσφαιρο Καταρ απαγορευση μπυρα μπιρα γηπεδα Κουριαννιδης

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ