«Η μέρα του ξερριζωμού» της Ζ. Τηγανούρια

«Η μέρα του ξερριζωμού»
της Ζωής Τηγανούρια

Το Πολεμικό Μουσείο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου και Περιφέρειας εν Αθήναις σας καλούν στην εκδήλωση "Η μέρα του ξερριζωμού" όπου η συνθέτις Ζωή Τηγανούρια παρουσιάζει ανέκδοτα τραγούδια της για την εκκένωση της Ανατολικής Θράκης και την καταστροφή της Σμύρνης, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2, Αθήνα).

Στην θεματική ενότητα για την εκκένωση της Ανατολικής Θράκης τους στίχους υπογράφει ο Κώστας Ασμανίδης και στην ενότητα για την καταστροφή της Σμύρνης τους στίχους υπογράφουν οι Ανδρέας Παράσχος, Μαρία Παπαδάκη, Σταμάτης Μεσημέρης, Σοφία Λιγνού, Γιώργος Κοζαδίνος, Κώστας Καρτελιάς, Σταύρος Σταύρου, Πασχάλης Μπούρας, Κωνσταντίνος Ιερομνήμων, Ηλίας Κατσούλης, Παναγιώτης Τηγανούριας, Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως & Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμος.

Ερμηνεύουν οι: Πέγκυ Ζήνα, Μαριώ, Μπάμπης Τσέρτος, Σοφία Μάνου, Βαγγέλης Δημούδης, Μάνος Κουτσαγγελίδης, Αχιλλέας Χαλδαιάκης, Κώστας Τηγάνης, Δόμνα Μέγγα, Μαρία Βακάλη, Θανάσης Βούτσας, Άννα Κατσούλη, Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης, Αγάθωνας, Βασίλης Κοντογιώργος.Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο ιστορικός Παντελής Αθανασιάδης, ο συγγραφέας Κώστας Τριανταφυλλάκης και η ιστορικός-αρχαιολόγος Δανάη Μπασαντή.

Κείμενα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Χριστίνα Αλεξανιάν, Γωγώ Ατζολετάκη, Μαίρη Βιδάλη (εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού & Δημ. Σχέσεων Περιφέρειας Αττικής), Ζαχαρίας Ρόχας και Χρήστος Φωτίδης.

Παρουσιαστές της εκδήλωσης οι Ζήνα Κουτσελίνη και Χρήστος Φωτίδης.

Συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Θρακών Αττικής "Η Θράκη μας" του χοροδιδάσκαλου Γιώργου Παντζιαρίδη και το Χορευτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι "Χοροπατήματα" του χοροδιδάσκαλου Κωνσταντίνου Πασσαδέλη.

Συνδιοργάνωση: Πολεμικό Μουσείο & Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου και Περιφέρειας εν Αθήναις.

Είσοδος ελεύθερη.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 4.12.2022.

ξερριζωμος Τηγανουρια εκκενωση της Ανατολικης Θρακης μικρασιατικη καταστροφη της Σμυρνης, 1922 σμυρνη Θρακη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ