Μέσω RF μικροκυματικά και εξ αποστάσεως μπορεί ο εγκέφαλος να αλλάξει γνώμη - του Γ. Πηλιούνη

Μέσω RF μικροκυματικά
και εξ αποστάσεως
μπορεί ο εγκέφαλος
να αλλάξει γνώμη

Του Γιάννη Πηλιούνηjopil@atlascom.gr

1) Οι μέθοδοι TMS - Transcranial Magnetic Stimulation, TES - Transcranial Electric Stimulation, tDCS - transcranial Direct Current Stimulation, και άλλες παραλλαγές τους, είναι θεραπευτικές μέθοδοι ηλεκτρομαγνητικής διέγερσης του βαθέως εγκεφάλου. Οι διεγέρσεις εφαρμόζονται από διεγέρτες, probes and coils (μικροπηνία), εφαρμοσμένους σε ένα απλό στεφάνι που φοράνε οι υποβαλλόμενοι στην θεραπεία. Δοκιμάζονται επιτυχώς περίπου 25 χρόνια και τα τελευταία χρόνια βρίσκουν γενικευμένη θεραπευτική χρήση σε ασθένειες όπως Parkinson, αλλά και άλλες ψυχονοητικές, ψυχοκινητικές κλπ. Ο μεσεγκέφαλος βρίσκεται βαθειά μέσα στον εγκέφαλο και έχει σημαντικό ρόλο:

        - στις δράσεις ανταμοιβής,

        - στην τόνωση και την παραγωγή κινήτρων,

        - στην κίνηση και στην ρύθμιση της παθοφυσιολογίας διαφόρων νευροψυχιατρικών διαταραχών, όπως η νόσος του Πάρκινσον, η σχιζοφρένεια, η κατάθλιψη και ο εθισμός. 

Μέχρι σήμερα, το κύριο μέσο δράσης σε αυτή την περιοχή ήταν οι φαρμακολογικές παρεμβάσεις ή τα εμφυτευμένα ηλεκτρόδια. Οι μη επεμβατικές αυτές διακρανιακές - εξωτερικές τεχνικές διέγερσης του εγκεφάλου, μέσω της εξαιρετικά διασυνδεδεμένη φύσης (interface) του μεσεγκεφάλου και του προμετωπιαίου φλοιού, διεγείρουν τις "εν τω βάθει" περιοχές του εγκεφάλου. Η διακρανιακή διέγερση του προμετωπιαίου φλοιού, μπορεί να ενεργοποιήσει εξ αποστάσεως τον διασυνδεδεμένο μεσεγκέφαλο και να προκαλέσει νευρική δραστηριότητα στον απομακρυσμένα συνδεδεμένο μεσεγκέφαλο, η οποία επηρεάζει άμεσα τη συμπεριφορά και άλλες λειτουργίες, ισοσταθμίζοντάς, ή ενισχύοντάς τις.

Ένα παράδειγμα ΕΔΩ.

2) Ένας από τους σημαντικούς ερευνητές στον τομέα αυτό, ο Alvaro Pascual-Leone, προχώρησε την χρήση των μεθόδων TMS σε επίπεδο ψυχολογικών και νευροφυσιολογικών ερευνών. Σε όσους επελέγησαν να συμμετάσχουν στα κλινικά πειράματα της ομάδας του στο HARVARD, φόρεσαν απλά ένα στεφάνι TMS στο μέτωπό τους, ενώ ταυτόχρονα καθόντουσαν αναπαυτικά με ολόκληρο το κεφάλι τους να βρίσκεται μέσα σε brain-scanner.

3) Στην 1η φάση του πειράματος ζητήθηκε από του εξεταζόμενους μόλις έβλεπαν ένα απλό οπτικό σήμα στον τοίχο απέναντί τους, να σφίγγουν απλά όποια από την δεξιά, ή την αριστερή τους γροθιά ήθελαν. Το οπτικό σήμα ήταν απλά το σύνθημα για να ξεκινά η καταγραφή από το brain-scanner. Όπως ήταν βεβαίως αναμενόμενο και ήδη γνωστό, ο brain-scanner έδειχνε δραστηριότητα του δεξιού τμήματος του motor-cortex του εγκεφάλου λίγο πριν σφίξουν την αριστερή τους γροθιά και του αριστερού τμήματος του εγκεφάλου, λίγο πριν σφίξουν την δεξιά τους.

Στην 2η φάση του πειράματος, και χωρίς ο εξεταζόμενος να γνωρίζει το παραμικρό, αμέσως μετά την παραγωγή του οπτικού σήματος και ενώ έχει ήδη καταγραφεί ποια από τις δύο γροθιές ο εξεταζόμενος είναι έτοιμος να σφίξει, διαβιβαζόταν μέσω του στεφανιού TMS συγκεκριμένη παλμοσειρά, που γνωρίζουν οι πειραματιστές ποια από τις δύο εστίες/περιοχές του κινητικού φλοιού του εγκεφάλου διεγείρει. Έτσι εάν μετά το οπτικό σήμα είχε διεγερθεί η αριστερή περιοχή, που σημαίνει ότι ο εξεταζόμενος ήταν έτοιμος να σφίξει την δεξιά γροθιά του, το αυτόματο σύστημα διαβίβαζε παλμοσειρά διέγερσης της δεξιάς κινητικής περιοχής του εγκεφάλου και τελικά ο εξεταζόμενος έσφιγγε την αριστερή γροθιά του. Και αυτό συνέβαινε σε όλες τις δοκιμές.

4) Το ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ όμως συμπέρασμα έβγαινε στην συνέχεια. ΟΤΑΝ ΡΩΤΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΧΕΡΙ-ΓΡΟΘΙΑ, ΟΛΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΓΝΩΜΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. 

ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΕΝΟΙΩΣΑΝ ΚΑΤΙ, ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑΝ ΚΑΤΙ.

ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΓΝΩΜΗ!!!

Πόσο τρομακτικό μπορεί να γίνει αυτό άραγε, εάν κάποια στιγμή μέσω RF μικροκυματικά, αυτές οι άλλες επεμβάσεις TMS & Deep Brain Stimulation, θα μπορούν να γίνονται από μακριά και σε πλήθος ανθρώπων; Φοβόμαστε την Τεχνητή Νοημοσύνη, και σωστά, αλλά υπάρχουν και άλλα πεδία που συνιστούν "κερκόπορτες" της ανθρώπινης ελευθερίας.

Το παραπάνω πείραμα αναφέρεται στον πρόλογο ενός εξαιρετικού βιβλίου του 2021, με τίτλο "FUNDAMENTALS - Ten Keys To Reality" (κυκλοφορεί και στα ελληνικά "Τα θεμελιώδη 10 κλειδιά για την πραγματικότητα"), του Φυσικού Frank Wilczek, που το 2004 τιμήθηκε με το NOBEL Φυσικής για την συμμετοχή του στην εξήγηση των δράσεων των Ισχυρών Αλληλεπιδράσεων των υπατομικών σωματιδιών, στις οποίες δράσεις οφείλεται η ευστάθεια των πρωτονίων & νετρονίων που συνθέτουν τους πυρήνες των ατόμων.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 28.3.2023.

RF μικροκυματικα εγκεφαλος αλλαγη γνωμης Πηλιουνης μεθοδος θεραπευτικη μεθοδοι ηλεκτρομαγνητικη διεγερση βαθυς εγκεφαλος διεγερσεις διεγερτης, μικροπηνιο πηνιο στεφανι θεραπεια θεραπευτικες χρηση ασθενης παρκινσον Parkinson, ψυχονοητικες, ψυχοκινητικες μεσεγκεφαλος ανταμοιβη τονωση παραγωγήηκινητρο, κινηση ρυθμιση παθοφυσιολογια νευροψυχιατρικη διαταραχη σχιζοφρενεια, καταθλιψη εθισμος φαρμακο εμφυτευση ηλεκτροδιο μη επεμβατικες διακρανιακες - εξωτερικες τεχνικες διεγερσης του εγκεφαλου, διασυνδεδεμενη φυση interface ιντερφεις προμετωπιαιος φλοιος διακρανιακη μετωπο ενεργοποιηση εξ αποστασεως διασυνδεση νευρικη δραστηριοτητα συνδεδεμενος συμπεριφορα Alvaro Pascual Leone, ψυχολογικη νευροφυσιολογικη ερευνα κλινικα πειραματα χαρβαρντ HARVARD, κεφαλι σκανερ σκαννερ brain scanner πειραμα εξεταση οπτικο σημα δεξια, αριστερη γροθια οπτικη συνθημα δεξιο τμημα παλμοσειρα πειραματιστης εστια περιοχη κινητικος μικροκυματα επεμβαση απο μακρια πληθος ανθρωποι Τεχνητη Νοημοσυνη, ανθρωπινη ελευθερια βιβλιο 2021, Φυσικος βιλζεκ βιλτσεκ Frank Wilczek, 2004 βραβειο νομπελ NOBEL Φυσικη εξηγηση δραση Ισχυρη Αλληλεπιδραση υπατομικο σωματιδιο ευσταθεια πρωτονιο νετρονιο πυρηνας ατομο θεμελιωδη 10 κλειδια κλειδι πραγματικοτητα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ