Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΣΒΗΝΕΙ ΓΚΡΑΦΙΤΙ με τον Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ - Η NEW STAR το ΑΝΑΠΑΡΑΓΑΓΕΙ και το ΔΙΑΝΕΜΕΙ ΔΩΡΕΑΝ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Θεσσαλονίκης
ΣΒΗΝΕΙ ΓΚΡΑΦΙΤΙ
με τον Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ
Η NEW STAR το ΑΝΑΠΑΡΑΓΑΓΕΙ
και το ΔΙΑΝΕΜΕΙ ΔΩΡΕΑΝ

Το ΑΠΘ πριν λίγες μέρες έσβησε ένα γκράφιτι με τη μορφή του σπουδαίου Θεόδωρου Αγγελόπουλου που κοσμούσε τον εξωτερικό τοίχο της αίθουσας τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Την προσωπογραφία είχε φιλοτεχνήσει ο καλλιτέχνης Γιώργος Κόφτης για να τιμήσει τον Έλληνα σκηνοθέτη.

Ο καλλιτέχνης κατήγγειλε την ενέργεια λέγοντας ««Εγείρονται πολλά ερωτήματα για το εάν ξεχωρίζει κανείς τον βανδαλισμό από την τέχνη»».

 Η NEW STAR επικοινώνησε με τον καλλιτέχνη, ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης και εξασφάλισε την άδειά του για να ανατυπώσει την προσωπογραφία του Θόδωρου Αγγελόπουλου σε από υψηλής ανάλυσης αρχείο και σε εξαιρετικής ποιότητας χαρτί σε μέγεθος 34 x 48 εκατ. και να το διανείμει δωρεάν στο STUDIO new star art cinema σε όσους θα ήθελαν να το προμηθευτούν.

Το εξαιρετικό γκράφιτι μπορεί να μην κοσμεί πλέον τον τοίχο του ΑΠΘ, αλλά μπορεί να στολίζει τοίχους σε κατοικίες, φοιτητικά δωμάτια, σε καφετέριες σε συλλόγους, σε λέσχες, σε εργοστάσια και σε κάθε τοίχο που μπορεί να κατανοήσει την έννοια της Τέχνης.

 Ο Αγγελόπουλος ζει μέσα από το έργο του και είναι πάντα μαζί μας.

Υπενθυμίζουμε ότι στο STUDIO είναι σε εξέλιξη το έτος Αγγελόπουλου, όπου για 13 μήνες προβάλλεται κάθε μήνα μια ταινία του σπουδαίου δημιουργού.

ΠΗΓΗ: STUDIO new star art cinema, τηλέφωνο: 210-86.40.054. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 18.7.2023.

Αριστοτελειο Πανεπιστημιο Θεσσαλονικης ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΘ τοιχος προσωπογραφια καλλιτεχνης Κοφτης ελληνας σκηνοθετης βανδαλισμος εργο κινηματογραφικη ταινια δημιουργος κινηματογραφος λογοκρισια εικαστικη τεχνη εικαστικα ζωγραφικη

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ