Γιατροσόφια με καπνό: Για κρύωμα, υπνηλία, εντερικούς πόνους, συμπτώματα κήλης

Γιατροσόφια με καπνό:
Για κρύωμα, υπνηλία,
εντερικούς πόνους
και συμπτώματα κήλης

Μετά την εισαγωγή του καπνού / tobacco από τον Νέο Κόσμο, οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν γρήγορα ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως φάρμακο. Οι δυτικοί ιατροί άρχισαν να χρησιμοποιούν τον καπνό του τσιγάρου για να βοηθήσουν στο κρύωμα και την υπνηλία. Ωστόσο, έμαθαν την τεχνική της εφαρμογής καπνού μέσω του ορθού από ιθαγενείς Αμερικανούς Ινδιάνους.

Η διαδικασία χρησιμοποιήθηκε για την θεραπεία του πόνου του εντέρου και συχνάκις χορηγούνταν κλύσματα υγρού καπνού για να ανακουφίσουν τα συμπτώματα μιας κήλης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ, ΕΔΩ.

Πριν από την εφαρμογή ενός επίσημου ιατρικού οργάνου, οι υποκλυσμοί καπνού χορηγούνταν συνήθως με μια τυπική πίπα καπνίσματος. Αυτό αποδείχθηκε ότι δεν ήταν πρακτική λύση…

Στις αρχές του 19ου αιώνα η πρακτική έπεσε σε παρακμή, όταν ανακαλύφθηκε ότι η κύρια δραστική ουσία στον καπνό του τσιγάρου, η νικοτίνη, είναι δηλητηριώδης.

ΠΗΓΗ: Historic Vids, @historyinmemes, Γ. Λεκάκης "Λεξικό των παραδόσεων των λαών του κόσμου". ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 18.8.2023.

Γιατροσοφια εντερικοι πονοι κλυσμα υγρου καπνου συμπτωματα κηλης ιατροσοφια εντερικος πονος κλυσματα υγρος καπνος συμπτωμα κηλη τομπακο ταμπακο tobacco Νεος Κοσμος, φαρμακο δυτικη ιατρικη τσιγαρο κρυωμα κρυολογημα υπνηλια τεχνικη ορθο ορθον κωλος πρωκτος ιθαγενεις Αμερικανοι Ινδιανοι ιθαγενης Αμερικανος Ινδιανος θεραπεια εντερο ανακουφιση ιατρικο οργανο, υποκλυσμος υποκλυσμοι πιπα πιππα καπνισματος καπνισμα 19ος αιωνας πρακτικη δραστικη ουσια νικοτινη, δηλητηριο Ινδιανικη ιατρικη ινδιανων
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ