«ΕΦΥΓΕ» ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ο «σύγχρονος Οδυσσέας των Ξεχασμένων Ελλήνων», των ΚΑΛΑΣ, των ΓΚΡΕΚΑΝΩΝ, κ.ά.!

«ΕΦΥΓΕ»
ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,
ο «σύγχρονος Οδυσσέας
των Ξεχασμένων Ελλήνων»,
των ΚΑΛΑΣ, των ΓΚΡΕΚΑΝΩΝ, κ.ά.!

«Έφυγε» την Κυριακή 7.4.2024, ο "πατέρας" των Ξεχασμένων Ελλήνων του Κόσμου, ο συναρπαστικός Συγγραφέας των Καλάς και των Γκρεκάνων, ο μεγάλος Μακεδόνας, ο οικουμενικός Έλληνας, ο Δημήτρης Αλεξάνδρου!

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 11.4.2024, στις 11.15 π.μ, στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου Θεσσαλονίκης (προς Θέρμη).

Γεννημένος το 1942 στα χώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Δημήτρης έφυγε όρθιος στα 82 του χρόνια, χωρίς να βγάλει ούτε μια στιγμή από την ψυχή του την Ελλάδα και τους Έλληνες του κόσμου, που τόσο αγάπησε και τόσο υπηρέτησε μέσα από τα πολύχρονα ταξείδια, τις περιπέτειες και τις αποστολές του, που πάντα του έφερναν δάκρυα στα καθαρά του μάτια.

Επί 25 χρόνια εταξείδεψε ασταμάτητα σε όλες τις γωνιές του κόσμου, νιώθοντας πάντα τους στεναγμούς και τους πόθους του ξενητεμένου Ελληνισμού, ενώ με τον οριστικό γυρισμό του στην πατρίδα, σχεδίασε και πραγματοποίησε το 1991, την Αποστολή στο Πακιστάν και Αφγανιστάν, καταφέρνοντας μέσα από πολλές δυσκολίες και περιπέτειες να φτάσει στην αρχαιοελληνική φυλή των Καλάς, στους χαμένους απογόνους των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πάνω στα απόκρημνα πρόβουνα των δυτικών Ιμαλαΐων!

Ίδρυσε κατόπιν την διεθνώς γνωστή "Πολιτιστική Εταιρεία Πανελλήνων Μακεδνός", με σκοπό την ανεύρεση και την αδελφική συνάντηση των όπου γης "Ξεχασμένων Ελλήνων", ξεκινώντας νέες πια αποστολές στους Γκρεκάνους της Μάγκνα Γκρέτσια, στους Έλληνες της Κορσικής, της Ισπανίας, της Τυνησίας και πολλούς άλλους, ενώ παράλληλα εξέδωσε μαζί με συνεργάτες του την εφημερίδα "Μακεδνός", όπως και το ομώνυμο περιοδικό.

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου, ο σύγχρονος "Οδυσσέας" του καιρού μας, "πολλῶν δ᾽ ἀνθρώπων ἴδεν ἄστεα καὶ νόον ἔγνω", έχοντας γράψει συνολικά 26 βιβλία - ΔΕΙΤΕ τα ΕΔΩ - που κυκλοφορούν σε 20 χώρες του κόσμου, δίνοντας παράλληλα δεκάδες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις, αλλά και διαλέξεις, όπου και εάν κλήθηκε, εντός ή εκτός Ελλάδας.

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ του:

        - Καλάς - ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΪΩΝ - Στα χνάρια του Μ. Αλεξάνδρου

        - Γκρεκάνοι - ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΓΚΝΑ ΓΚΡΕΤΣΙΑ - Στα μονοπάτια της Μεγάλης Ελλάδας

        - Βοιτυλιώτες - ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΣΙΚΗΣ - Οδοιπορικό στην Αρχαία Κύρνο

        - ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ

        - Πομπλαδόρες Γριέγος - ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ - Με τους Ελληνόψυχους του Έλτσε

        - ΧΑΜΕΝΤΙΑΝΟΙ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ - Με τους Ελληνόφωνους Συροκρήτες

        - Ίμβριοι - Τενέδιοι - ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΜΕ - Ζωντανές μαρτυρίες

        - Αλ Γιουνανεΐν - ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

        - Γκαγκαούζοι - ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ - Αξιόπιστες μαρτυρίες

        - Γκρεκίγια - ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ - Με τους πειρατές του Μπαρμπαρόσα

        - Εγκλωβισμένοι... ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ Αχρίδα, Τύρνοβο, Ρέσνα, Μηλόβιστα, Νιζόπολη, Μοναστήρι, Ηράκλεια, Κρούσοβο, Περλεπές, Στόβοι, Στρώμνιτσα, Πέτσεβο, Γευγελή, Βελεσσά, Σκούποι (Σκόπια) και Ταυρήσιο... - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

        - Σταυρωμένοι Αετοί - ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

Για την προσφορά του τιμήθηκε με το Μετάλλιο της πόλης Θεσσαλονίκης, ενώ βραβεύτηκε από πολλούς ακόμη Φορείς και Συλλόγους σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Μεγάλος καημός του Δημήτρη Αλεξάνδρου υπήρξε η πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας μας, κάτι που αντιλήφθηκε πολύ νωρίς, όταν την δεκαετία του 1960 άνοιξε στην Αγγλία την πρώτη εταιρία του με την ονομασία "Macedonia Εxport-Ιmport". Και από τότε ξεκίνησε να ακολουθεί τα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Ξεχασμένου Ελληνισμού, δίνοντας συνεχώς αγώνες για την αλήθεια και την Μακεδονία, ονομάζοντας άλλωστε "Μακεδνό" τον Σύλλογό του και μετέχοντας αργότερα στην Παγκόσμια Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα, μαζί με τους Απογόνους των Μακεδονομάχων, το Νοιάζομαι και τις Παμμακεδονικές, υπό την αιγίδα του τότε Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου!

Με την Παγκόσμια Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα και τον Άνθιμο στο Παλαί ντε Σπορ, απαίτησε βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ (5.3.2008).

Όραμά του υπήρξε η ανασύνταξη του Παγκόσμιου Ελληνισμού, ολόκληρου του "Ελληνικού Κόσμου", αλλά και η δημιουργία του Μουσείου Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Παλατάκι Θεσσαλονίκης (Κυβερνείο).

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου, άφησε πίσω του ένα τεράστιο έργο. Έναν ολόκληρο, άγνωστο και συναρπαστικό "Ελληνικό Κόσμο". Που όταν κάποτε τον είδε συνολικά αποτυπωμένο στην δική του πλέον ιστοσελίδα - ΔΕΙΤΕ την ΕΔΩ - βούρκωσε σαν θάλασσα και επί ώρα δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη, ευχαριστώντας μέσα από την καρδιά του τον Θεό για όσα τον αξίωσε να κάνει.

Ο Δημήτρης, για όλους όσους τον γνωρίσαμε από κοντά και επί χρόνια, ως στενοί φίλοι και συνεργάτες του, υπήρξε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας. Ίσως το πιο σπουδαίο, το πιο αγνό, το πιο γεμάτο ανακαλύψεις και συγκινήσεις, που μπορούν να καταλάβουν μονάχα όσοι νιώθουν "με τι πέτρες, τι αίμα και τι σίδερο και τι φωτιά είμαστε καμωμένοι"!

Ο Θεός του ανέθεσε πια την τελευταία μεγάλη αποστολή. Να πετάξει πιο ψηλά από τα Ιμαλάια, πιο ψηλά από τον Έλληνα Κοσμοναύτη, για να απαντήσει επί τέλους και όλους τους Ξεχασμένους Ήρωες και Αγίους και Μεγάλους Έλληνες που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε με ασίγαστη λαχτάρα και πάθος, καταφέρνοντας να γίνει ένας από αυτούς! Καταφέρνοντας να πάρει μια θέση δίπλα στον Αλέξανδρο, δίπλα στον Οδυσσέα, εκεί πάνω, στην τελική, την ουράνια Αλεξάνδρεια, την ουράνια Ιθάκη!

Άξιος! Και αθάνατος!

ΠΗΓΗ: «Νοιάζομαι», 8.4.2024. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 8.4.2024.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, Ξεχασμενοι Ελληνες ΚΑΛΑΣ, ΓΚΡΕΚΑΝΟΙ ΚΑΛΛΑΣ, Κοσμου, Συγγραφεας Μακεδονας, 1942 Ελλαδα ταξειδι αποστολη ξενητεμενος ελληνισμος 1991, Πακισταν Αφγανισταν, αρχαιοελληνικη φυλη χαμενοι απογονι στρατιωτες Μεγας Αλεξανδρος δυτικα Ιμαλαια Ταξιλα Μπιβοντζι Πολιτιστικη Εταιρεια Πανελληνων Μακεδνος Μαγκνα Γκρετσια, κατω νοτια ιταλια μεγαλη Κορσικη, Ισπανια Τυνησια εφημεριδα περιοδικο βιβλια βιβλιο Μεταλλιο της πολης Θεσσαλονικης, Θεσσαλονικη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ πλαστογραφηση ιστορια 1960 Αγγλια Μακεδονικος Αγωνας Μακεδονομαχοι Νοιαζομαι Παμμακεδονικη Μητροπολιτης Ανθιμος Μακεδονικο σκοπιανο βετο Σκοπια 2008Παγκοσμιος Ελληνισμος Ελληνικος Κοσμος Μουσειο Μεγαλου Αλεξανδρου Παλατακι Κυβερνειο εργο εργογραφια, βιβλιογραφια αγνωστος Βοιτυλιωτες αρχαια Κυρνος ποταμος ΔΟΥΝΑΒΗΣ δουναβις Πομπλαδορες Γριεγος ΙΣΠΑΝΙΑ ελληνοψυχοι ελτσε ΧΑΜΕΝΤΙΑΝΟΙ, ΣΥΡΙΑ ελληνοφωνοι Συροκρητες ιμβριοι - Τενεδιοι μαρτυριες αλ Γιουνανειν ΑΙΓΥΠΤΟΣ Γκαγκαουζοι ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΜΟΛΔΑΒΙΑ μαρτυρια Γκρεκιγια ΤΥΝΗΣΙΑ πειρατες Μπαρμπαροσα εγκλωβισμενοι οχριδα, Τυρνοβο, Ρεσνα, Μηλοβιστα, Νιζοπολη, Μοναστηρι, Ηρακλεια, Κρουσοβο, Περλεπες, Στοβοι, Στρωμνιτσα, Πετσεβο, Γευγελη Βελεσσα, Σκουποι Ταυρησιο ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ Βοιτυλο οιτυλο ελικη ελληνοφωνια κρητες ιμβρος - Τενεδος Γιουναν ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΕΣ ΡΩΜΙΟΣ πειρατεια Τιρνοβο, Νιζοπολις, Βελεσα, Ταυρησιον ΒΟΡΕΙΑ αλβανια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ