Αγάλματα του Διός και της Αφροδίτης ανακαλύφθηκαν στην αρχαία ελληνική πόλη Άσπενδο - του Γ. Λεκάκη

Αγάλματα του Διός
και της Αφροδίτης
ανακαλύφθηκαν
στην αρχαία ελληνική πόλη
Άσπενδο

Του Γιώργου Λεκάκη

Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ανακαλύφθηκαν στην αρχαία ελληνική πόλη της Άσπενδου της Παμφυλίας (παμφυλιακά: ΕΣΤϜΕΔΥΣ) πόλις Αργείων - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΑΣΠΕΝΔΟ, στο βιβλίο του Γ. Λεκάκη «Η άγνωστη Μικρά Ασία» - κατά τη διάρκεια των ανασκαφών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου Heritage to the Future του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας.

"Αυτά τα γλυπτά μεταφέρουν τον πλούτο της αρχαίας τέχνης και έχουν μεγάλη σημασία για την προστασία και την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς", λέει το τουρκικό υπουργείο, ενός κράτους, ενός λαού, που δεν υπήρχε καν εκεί, όταν φιλοτεχνούνταν αυτά τα έργα τέχνης!!!

"Οι ανασκαφές στο Συγκρότημα της Διώροφης Στοάς προσφέρουν την ευκαιρία να κατανοήσουμε την ιστορική υφή και να δούμε τα ίχνη της αρχαιότητας.

Συνεχίζοντας αυτές τις προσπάθειες γίνονται σημαντικά βήματα για την μεταφορά του παρελθόντος στις επόμενες γενεές", λέει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού Τουρκίας. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 27.5.2024.

Αρχαια αγαλματα Διος Αφροδιτης ελληνικη πολη Ασπενδος αγαλμα Δια θεα Αφροδιτη ασπενδου παμφυλιας παμφυλια Μικρα Ασια ανασκαφη υπουργειο Πολιτισμου και Τουρισμου της Τουρκιας γλυπτα τεχνη προστασια διατηρηση πολιτιστικη κληρονομια ανασκαφες Διωροφη Στοα αρχαιοτητα Τουρκια παμφυλιακα ΕΣΤϜΕΔΥΣ ΕΣΤΦΕΔΥΣ παμφυλιακη γλωσσα διαλεκτος αργος αργολις αργολιδα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ