Παραλειπόμενα από την παρουσίαση του βιβλίου των Roth-Rubner για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα: Όχι, κύριοι, η Γερμανία δεν χρωστά μόνο 170 δισεκ. ευρω στην Ελλάδα! Χρωστά πολλά περισσότερα! Υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων!



Στις 13.2.2019 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών (που προηγουμένως είχε αρνηθεί εκδήλωση για την…Μακεδονία!!!), παρουσιάσθηκε υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων (!) και με την στήριξη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (!) το ανωτέρω αναφερόμενο βιβλίο.
Προλόγισαν, ο πρόεδρος της σχετικής διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Τρ. Μηταφίδης! Από το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ο στρατηγός Δ. Αλευρομάγειρος! Η τ.πρόεδρος της Βουλής και τ.βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ζ. Κωνσταντοπούλου (νυν επί κεφαλής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας»), εκπρόσωπος της έκδοσης εκ της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης ν.Πιερίας. Όλοι ευχαρίστησαν τον ιατρό και ιστορικό (αλλά όχι οικονομολόγο), κ. Ροτ που έγραψε αυτό το βιβλίο! Και δήλωσαν πανευτυχείς! Τρισχαρούμενοι!

Ας δούμε όμως τι «δώρα έφερνε» και τι είχε να προτείνει ο καταχειροκροτηθείς κ.Ροτ (απουσίαζε ο έτερος συγγραφέας, που είναι τορναδόρος): Εδήλωσε ότι το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα ανέρχεται σε 170 δισεκ. ευρώ, από τα οποία σε μόλις…4 δισεκ. περίπου ανέρχεται η οφειλή από τα κατοχικά δάνεια!!!-όταν η έγκριτη μελέτη του οικονομολόγου Τζ. Γκούσκου (που είναι εις γνώσιν της Βουλής των Ελλήνων!) υπολογίζει μόνο το δάνειο σε 400 δισεκ. ευρώ, και ενώ υπάρχουν κι άλλες μελέτες που ανεβάζουν το ποσόν ακόμη υψηλότερα!!! Είπε ότι η Γερμανία δεν θα μπορέσει να ξεπληρώσει ποτέ αυτά τα χρήματα. Επομένως εξέφρασε την γνώμη ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία καταβολής 60 δισεκ. ευρώ εις βάθος 50ετίας…Δηλ. για άλλη μια φορά, δια στόματος Ροτ, αυτήν την φορά, η κακομοίρα η Γερμανία ζητά κούρεμα στο χρέος της, που ήδη κούρεψε αυθαιρέτως ο Γερμανός συγγραφέας!!!
Από κάτω χειροκροτούσαν καλεσμένοι!!! Μα, το Γενικό Λογιστήριο του (ελληνικού) Κράτους και η σχετική Διακομματική Επιτροπή της Βουλής έχουν καταλήξει σε πολύ υψηλότερα ποσά!!! Τότε γιατί προλόγισε αυτό το βιβλίο ο Πρόεδρος της Βουλής και γιατί χειροκροτούσε ο κ. Μηταφίδης;;;
Κάποιοι λίγοι κοιτάζονταν απορρημένοι: Ο Β. Καρκούλιας και ο Γ. Μπαλατσούρας (πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ενώσεως Θυμάτων Κατοχής – ο δεύτερος μάλιστα έφυγε ενωρίτερα επιδεικτικά από την αίθουσα), ο οικονομολόγος Τζ. Γκούσκος, η αφεντιά μου, κ.ά.
Για τις οφειλές της Γερμανία από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν ακούστηκε, κουβέντα…
Ο χρόνος που δόθηκε για ερωτήσεις σε ένα τόσο σοβαρό θέμα ήταν ελάχιστος και μόνον αφού εζήτησαν κάποιοι να κάνουν ερωτήσεις. Ζητήσαμε κι εμείς τον λόγο. Ο Τζ. Γκούσκος είπε ότι σε προηγούμενες συνεντεύξεις του, ο κ. Ροτ έλεγε άλλα…Ζητούσε να πληρώσει η Γερμανία και με ράβδου χρυσού! (βλ. άρθρο μου στην ΚΟΝΤΡΑ 10.4.2016). Ο κ. Ροτ ανταπάντησε πως μάλλον δεν καταλάβαμε καλά…Εγώ ερώτησα για τα κλεμμένα αρχαία και τα άλλα πολιτιστικά αγαθά, που έκλεψαν οι Γερμανοί επί Κατοχής. Ο κ. Ροτ είπε πως είναι θέμα άλλης έρευνας, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να επιστραφούν από την Γερμανία στην Ελλάδα «και μάλιστα άνευ όρων».
Το βιβλίο εξέδωσε ο εκδοτικός οίκος «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης ν. Πιερίας. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την πρόσκληση, το βιβλίο θα παρουσιαζόταν και σε Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Αθήνα, Λιβαδειά, Ηράκλειο Κρήτης!!!
Θα επανέλθω να φρεσκάρω στην μνήμη σας τα επίσημα στοιχεία του ελληνικού κράτους των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, γιατί φαίνεται ότι από τα πολλά παλαμάκια, έχουν βουλώσει τα αυτιά πολλών χειροκροτητών…


Από την παρουσίαση του βιβλίου των Ροτ και Ρυμπνερ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την γερμανική Κατοχή βλ. βιβλία του Γ. Λεκάκη:

 - «Ντοκουμέντα Γενοκτονίας», 2016.
 - «Οι σφαγές, οι λεηλασίες και οι ιεροσυλίες των ναζί κατά της ορθόδοξης Ελλάδας», 2016.
«Οι ελληνικές απαιτήσεις ισχύουν. Ντοκουμέντο: Η απόρρητη έκθεση του γερμανικού Κοινοβουλίου για τις οφειλές προς την Ελλάδα», εκδ. «Επίκαιρα-Α. Α. Λιβάνης», 27.3.2014.


Την παρουσίαση του βιβλίου την είχαμε αναγγείλει ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑΠολεμικο Μουσειο, Μακεδονια, Βουλη των Ελληνων, Εθνικο Συμβουλιο Διεκδικησης των Οφειλων της Γερμανιας προς την Ελλαδα, Βουλη, βουλευτης, ΣΥΡΙΖΑ, Μηταφιδης, Αλευρομαγειρος, Κωνσταντοπουλου, Εθελοντικη Ομαδα Δρασης νομου Πιεριας, Ροτ, χρεος, κατοχικο δανεια, Γκουσκος, Γερμανια, κουρεμα, Γενικο Λογιστηριο του Κρατους, ΓΛΚ, Καρκουλιας, Μπαλατσουρας, Θυματα, Κατοχη, οφειλη, Παγκοσμιος Πολεμος, κλεμμενα αρχαια, Πιερια, οφειλες, ναζι
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ