Χίτλερ προς Μουσολίνι: Η Τουρκία πολύ γρήγορα θα γίνει σύμμαχος και συζητούν να της παραχωρήσουν τα ελληνικά νησιά - του Τζ. Γκούσκου


Χίτλερ προς Μουσολίνι:
Η Τουρκία θα γίνει σύμμαχος
και συζητούν να της παραχωρήσουν
τα ελληνικά νησιά…

Του οικονομολόγου Τζανέτου Γκούσκου
μέλους της Επιτροπής Διεκδικήσεως Κατοχικών Δανείων
και Κλαπέντων Πολιτιστικών Θησαυρών

Επειδή πολύ λόγος γίνεται για την Τουρκία και τις επεκτατικές βλέψεις της, καθώς και τον ρόλο της Γερμανίας,
κατ΄αρχήν,
αυτό που θα μπορούσε να κάνει ανέξοδα και χωρίς τυμπανοκρουσίες ένας σοβαρός υπουργός εξωτερικών, θα ήταν να καλέσει τους πρέσβεις των χωρών ΗΠΑ, Αγγλίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Ρωσίας και Ισραήλ και να τους παραδώσει μια επιστολή (μαζί με την φωτογραφία) όπου θα περιγράφει σε 5-6 σημεία την συμπεριφορά της Τουρκίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο όπως παρακάτω:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης:

Θα έλεγα να τους την τρίψει στην μούρη γιατί δεν μας τα λένε καλά, αλλά τέλος πάντων...

(1) Η Τουρκία, την 18.6.1941 θα υπογράψει με την ναζιστική Γερμανία σύμφωνο φιλίας και μη επίθεσης.

(2) Την 1.6.1942 υπογράφεται μία ακόμη εμπορική συμφωνία μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας, όπου η Γερμανία παραλαμβάνει 45.000 τόνους χρωμίου και στέλνει σε αντάλλαγμα οπλισμό. Από το 1943 ως το 1944 θα εξαχθούν από την Τουρκία στην ναζιστική Γερμανία άλλοι 90.000 τόνοι χρωμίου.


(3) Ο Χίτλερ, δηλώνει στον Μουσολίνι, στις 29 Απριλίου 1942 στο Σάλτσμπουργκ, ότι η Τουρκία πολύ γρήγορα θα γίνει σύμμαχος και συζητείται να της παραχωρήσουν τα ελληνικά νησιά.

(4) Ο Άλμπερτ Σπίερ, τον Νοέμβριο του 1943 ενημέρωνε τον Χίτλερ ότι αν τερματιζόταν η παροχή χρωμίου από την Τουρκία, ο πόλεμος θα τελείωνε σε δέκα μήνες, δηλαδή τον Οκτώβριο του 1944.

(5) Σχετικά δε με τον χρυσό, με τον οποίο πλήρωναν οι Γερμανοί τους Τούρκους, αναφέρεται ότι τα αποθέματα χρυσού της Τουρκίας από 27 τόνοι που ήταν στην αρχή του πολέμου, ξεπέρασαν τους 216 τόνους στο τέλος του. Ήταν από τον χρυσό που έκλεψαν από τις κατακτημένες χώρες και απ’ τους εβραίους.

(6) Η Τουρκία και αφού είχε κριθεί το αποτέλεσμα του πολέμου, «διακόπτει» τις διπλωματικές σχέσεις τον Αύγουστο του 1944 και στις 23 Φλεβάρη του 1945, όταν τα Σοβιετικά στρατεύματα ήταν προ των πυλών του Βερολίνου, κηρύσσει τον πόλεμο στην Γερμανία!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κείμενα του ΤΖΑΝΗ ΓΚΟΥΣΚΟΥ, ΕΔΩ.

Συμπληρωματικά:

(Α) Απ΄το καλοκαίρι του 1941 και μετά από την επίθεση της Χιτλερικής Γερμανίας ενάντια στη Σ. Ένωση, η υποτιθέμενη Τουρκική ουδετερότητα βοήθησε την Γερμανία στην απεμπλοκή δυνάμεων από το μέτωπο του Καυκάσου και την αποστολή τους στο Στάλινγκραντ. Τα Στενά ήταν ανοικτά μόνο στον στόλο του Άξονα. Η Τουρκία εξασφάλιζε στα Γερμανικά και Ιταλικά πολεμικά το ελεύθερο πέρασμα στην Μαύρη Θάλασσα, γεγονός που εξασφάλιζε τις επιχειρήσεις τους στην Νότια Ρωσία.

(Β) Η Τουρκία ήταν για την γερμανική πολεμική βιομηχανία ένας απ’ τους κυριότερους προμηθευτές πρώτων υλών. Όπως έγραφε μια τουρκική έκδοση ο «Οικονομολόγος της Ανατολής» (10.1.1944) το 90% των τουρκικών εξαγωγών πήγαιναν στην Γερμανία.

(Γ) Ο Τύπος και η κοινή γνώμη στις συμμαχικές χώρες ήταν φυσικό να αγανακτούν βλέποντας την Τουρκία να προμηθεύει την Γερμανία με πολεμικές πρώτες ύλες. Οι αγγλικές και οι αμερικάνικες εφημερίδες έγραφαν ότι χωρίς τις προμήθειες του τουρκικού χρωμίου ένα μεγάλο μέρος των εργοστασίων που έβγαζαν ατσάλι θα παρέλυαν στην Γερμανία. Η οικονομική βοήθεια της Τουρκίας και των άλλων «ουδέτερων» επέτρεψε στους Ναζί να παρατείνουν τον πόλεμο στους συμμάχους.

(Δ) Την άνοιξη του 1942 η τουρκική κυβέρνηση, συμφωνεί με την πρόταση του φον Πάπεν να συγκεντρώσει τουρκικά στρατεύματα στα νότια σύνορα της Ρωσίας. «Καμμία πίεση από την πλευρά των Αγγλοαμερικανών δεν θα είναι σε θέση να υποκινήσει την Τουρκία να κάνει ακόμη και το πιο ασήμαντο βήμα προς ζημία των γερμανικών συμφερόντων» διαβεβαιώνει επίσημα ο πρόεδρος Ινονού τον φον Πάπεν.

(Ε) Ο τουρκικός Τύπος ως την τελευταία στιγμή συμφωνούσε με την βοήθεια που δινόταν στην Γερμανία και για την φιλία με τους Γερμανούς: «Σ’ όλον αυτόν τον πόλεμο δείξαμε την φιλία μας στους Γερμανούς και το κάναμε την στιγμή που είχαν την μεγαλύτερη ανάγκη», έγραφε η «Ανατολή» (7.5.1944). «Παραμένουμε φίλοι της Γερμανίας ως το τέλος» έγραψε με παρρησία η τουρκική «Σον Πόστα» (22.4.1944). Δηλ. ακόμα και το καλοκαίρι του 1944 η Τουρκία συμμορφωνόταν με τις κατευθύνσεις που έδινε ο φον Πάπεν με την ίδια συνέπεια που το έκανε και το 1942, όταν ο Χίτλερ ήταν κύριος της Ευρώπης.


Εικασία νο 1

Πέραν αυτού, θα τολμήσω να διατυπώσω και μια εικασία:
Ως γνωστόν, μετά την ήττα της Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, της έχει απαγορευτεί να διατηρεί ένοπλες δυνάμεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Γερμανία έχει καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια,
διότι,
ναι μεν δεν έχει ένοπλες δυνάμεις αλλά η πολεμική της βιομηχανία είναι απ’ τις μεγαλύτερες παγκοσμίως. Βέβαια δεν χρησιμοποιεί η ίδια τα όπλα που παράγει, αλλά σ’ ένα μεγάλο βαθμό ...η Τουρκία!
Η συμπεριφορά της Γερμανίας προς την Ελλάδα, τόσο στην επιβολή των Μνημονίων, αλλά και συγκριτικά με την Τουρκία (ενεργειακά, λαθρομεταναστευτικό, εξοπλισμοί, γεωπολιτικά κλπ.), είναι μονίμως υπέρ της Τουρκίας και εις βάρος της Ελλάδος.
Ενδεχομένως (και προφανώς!) η Γερμανία ν’ ασκεί έμμεση εξωτερική πολιτική έναντι της Ελλάδος (και γενικότερα της Ευρώπης) μέσω της Τουρκίας και του στρατού της...
Αν επομένως ένας στρατός (τουρκικός) εξοπλίζεται απ’ την Γερμανία και η Τουρκία είναι σύμμαχος με την Γερμανία απ’ τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε ποιον μπορεί ν’ ανήκει αυτός ο στρατός;
ή μήπως γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες των Γερμανο-τουρκικών συμφώνων "φιλίας" του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου,
ή,
που επενδύθηκαν τα λεφτά των Ναζί από τότε και με τι όρους...


ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 13.1.2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την γερμανική Κατοχή βλ. βιβλία του Γ. Λεκάκη:


 - «Ντοκουμέντα Γενοκτονίας», 2016.
 - «Οι σφαγές, οι λεηλασίες και οι ιεροσυλίες των ναζί κατά της ορθόδοξης Ελλάδας», 2016.
«Οι ελληνικές απαιτήσεις ισχύουν. Ντοκουμέντο: Η απόρρητη έκθεση του γερμανικού Κοινοβουλίου για τις οφειλές προς την Ελλάδα», εκδ. «Επίκαιρα-Α. Α. Λιβάνης», 27.3.2014.


ΛΕΞΕΙΣ: Χιτλερ, Μουσολινι, Τουρκια, συμμαχος, ελληνικα νησια, Γκουσκος, Γερμανια, ΗΠΑ, Αγγλια, Γαλλια, Γερμανια, Ιταλια, Ρωσια, Ισραηλ, Β Παγκοσμιος Πολεμος, 1941, ναζι, 1942, Βερολινο, Αγκυρα, χρωμιο, οπλισμος, 1943, 1944, Σαλτσμπουργκ, συμμαχοι, Σπιερ, χρυσος, αποθεματα χρυσου, εβραιοι, 1945, Σοβιετικοι, Σοβιετικη Ενωση, ΕΣΣΔ, Καυκασος, Σταλινγκραντ, Αξονας, Μαυρη Θαλασσα, Ποντος, πολεμικη βιομηχανια, πρωτες υλες, Οικονομολογος της Ανατολης, τουρκικες εξαγωγες, ατσαλι, Παπεν, Ανατολη, Σον Ποστα, ενοπλες δυναμεις, οπλα, Μνημονια, ενεργεια, λαθρομεταναστευτικο, εξοπλισμοι, γεωπολιτικα, στρατος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ