Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ και ο ΜΑΡΞ - Αποσπάσματα από το μνημειώδες έργο του Γ. Γεράση - του Χρ. Γούδη

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

και ο ΜΑΡΞ

Αποσπάσματα από το μνημειώδες έργο

του Γιάννη Γεράση

«Ο Ιωάννης Καποδίστριας

και ο Κόσμος της Επανάστασης του 1821»

(2022)

 

Του καθηγητή Χρίστου Γούδηcgoudis@otenet.gr


ΜΕΡΟΣ Β

(ΔΙΑΒΑΣΤΕ το Α ΜΕΡΟΣ, ΕΔΩ).

 

Επέλεξα να παρουσιάσω κάποια ελάχιστα αλλά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το κορυφαίο σύγχρονο έργο (2022) του Γιάννη Γεράση, το σχετικό με τον Ιωάννη Καποδίστρια, ένα εκτενές έργο 400 περίπου σελίδων, εμβριθές, αναλυτικά τεκμηριωμένο, πολυδύναμο, και πολυεπίπεδο.

 

Ο λόγος στον Γιάννη Γεράση:

 

Η εξύμνηση των δολοφόνων είναι η προσφιλής πρακτική των «ιστορικών» της Αριστεράς…. Ο «ιστορικός» (Γιάννης Κορδάτος) δεν διστάζει να εξυμνήσει ύστερα από δύο αιώνες, τον (Σούτσο) ποιητή των δολοφόνων (και τους δολοφόνους!) του πρώτου Κυβερνήτη της χώρας. Ακριβώς όπως δεν ντράπηκαν να πανηγυρίζουν την καταστροφή του Ελληνικού Στρατού στην Μικρά Ασία. Ο σταλινικός μισελληνισμός, η επαρχιακή τυφλαμάρα και η πολιτική δουλοπρέπεια της Αριστεράς δεν έχει όρια.

Εκτός από τους «ιστορικούς» της Αριστεράς, έχουμε και τους «καπεταναίους» της Αριστεράς, οι οποίοι εν μέσω εγκλημάτων, «ενημερώνουν» ιστορικώς τους κατατρομαγμένους Έλληνες. Τον Μάρτιο του 1944 ο ψυχασθενής Άρης Βελουχιώτης θα εκφωνήσει λόγο στην Λαμία: 

«Ο Γιάννης Καποδίστριας, που μας τον παρουσιάζουν στα σχολειά σαν μεγάλο και τρανό, με προτομές και πορτραίτα, είναι ο πρώτος καταστροφέας της Ελλάδας. Ο Γιάννης Καποδίστριας από την ανασύσταση του ελληνικού κράτους άρχισε την καταστροφή της χώρας μας, κι ένας άλλος Γιάννης, ο Μεταξάς, έβαλε σ’ αυτήν το καπάκι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, ΕΔΩ.

Σε ολόκληρη την ιστορική, φιλοσοφική και «επαναστατική»/σοσιαλιστική φιλολογία, η υποστήριξη της καταρρέουσας οθωμανικής αυτοκρατορίας από τον Κ. Μαρξ στην μεγάλη αναμέτρηση του Κριμαϊκού Πολέμου (Οκτώβριος 1853 – Φεβρουάριος 1856), ο οποίος θα αλλάξει την εικόνα του κόσμου και θα βάλει τα θεμέλια του σύγχρονου, μένει ασχολίαστη. Ο Κ. Μαρξ στρατεύεται με τον πιο φανατικό τρόπο στην υπόθεση αντιμετωπίσεως της «ρωσικής απειλής», του «ρωσικού επεκτατισμού»! 

Γράφει ο Μαρξ (σε μετάφραση Παναγιώτη Κονδύλη): «Η διατήρηση της τουρκικής ανεξαρτησίας είναι ζήτημα υψίστης σημασίας και στο σημείο αυτό συμβαδίζουν τα συμφέροντα της επαναστατικής Δημοκρατίας και της Αγγλίας… Ο ευρωπαϊκός πόλεμος αρχίζει να μας απειλεί σοβαρά… Αυτά τα άθλια συντρίμμια πρώην εθνών, Σέρβοι, Βούλγαροι, Έλληνες και ο υπόλοιπος λαοσυρφετός, που εμπνέει ενθουσιασμό στον φιλελεύθερο Φιλισταίο, για να ωφελούνται οι Ρώσοι, δεν χαρίζουν ο ένας στον άλλον ούτε τον αέρα που αναπνέουν και θέλουν σώνει και καλά να κόψουν τους λαίμαργους λαιμούς τους… Αυτό θα ήταν πολύ ωραίο, αν κάθε μια από αυτές τις νανοφυλές δεν αποφάσιζε για ειρήνη ή για πόλεμο στην Ευρώπη… Οι Έλληνες της Τουρκίας είναι σλαβικής καταγωγής, οι οποίοι απλά υιοθέτησαν την σύγχρονη ελληνική γλώσσα για να μπορέσουν οι φιλελεύθεροι να ενθουσιαστούν για τους Κρητικούς προβατοκλέφτες». Αυτά στην αλληλογραφία του Μαρξ με το επαναστατικό ψώνιο τον Ένγκελς που έγραψε το μνημείο επιστημονικής βλακείας «Η διαλεκτική της Φύσης».

Το τυφλό μίσος, η εκδικητικότητα και η μνησικακία οδηγεί τον Μαρξ στις πλέον ακραίες θέσεις ενός τυφλού καιροσκόπου ρατσιστή. Ιδού η συνέχεια του παραληρήματος ενός «προοδευτικού», όπως εκδηλώνεται για τον «φίλο» του Λασσάλ [*]: «Ο νεγρο/εβραίος Λασσάλ, είμαι ευχαριστημένος να πω, που αναχωρεί στο τέλος της εβδομάδος, ευτυχώς έχασε άλλα 5.000 τάληρα στην κακοϋπολογισμένη του σπέκουλα. Ο φιλαράκος θα χάσει κι άλλα χρήματα στην καταβόθρα, αντί να δανείσει σε «φίλο» του (εννοεί τον εαυτό του!), ακόμα κι αν το δάνειο ήταν εγγυημένο… είναι πλέον φανερό σε μένα ότι καθώς το σχήμα του κεφαλιού του και ο τρόπος που μεγαλώνουν τα μαλλιά του βεβαιώνουν επίσης ότι κατάγεται από τους νέγρους που συνόδευαν την φυγή του Μωϋσή από την Αίγυπτο (εκτός εάν η μάνα του ή η γιαγιά του από τον πατέρα του κοιμήθηκε με νέγρο). Τώρα αυτό το μείγμα εβραϊκότητας και γερμανικότητας, από την μια μεριά, και η βασική νέγρικη στόφα, από την άλλη, πρέπει αναπόφευκτα να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο προϊόν. Η φορτικότητα του μάγγα είναι επίσης νεγροειδής».

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 10.4.2022.

[*] Ο Φερντινάντ Λασσάλ, 1825-1864, φιλόσοφος, νομικός και ακτιβιστής, ήταν ο εμπνευστής του διεθνούς σοσιαλισμού και δημιουργός του σοσιαλδημοκρατικού κινήματος στην Γερμανία.


ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΜΑΡΞ, εργο Γερασης Καποδιστριας Επανασταση του 1821, Γουδης, εξυμνηση δολοφονος ιστορικος Κορδατος Σουτσος ποιητης δολοφονια Ελληνικος Στρατος Μικρα Ασια σταλινικος μισελληνισμος, δουλοπρεπεια, καπετανιος εγκλημα κατατρομαγμενος ελληνας Μαρτιος του 1944 ψυχασθενης Βελουχιωτης Λαμια σχολειο προτομη πορτραιτο καταστροφεας ανασυσταση ελληνικο κρατος καταστροφη Μεταξας, ιστορικη, φιλοσοφικη επαναστατικη σοσιαλιστικη φιλολογια, οθωμανικη αυτοκρατορια Κριμαικος Πολεμος κριμαια Οκτωβριος 1853 – Φεβρουαριος 1856 φανατισμος ρωσικη απειλη ρωσια, ρωσικος επεκτατισμος Κονδυλης τουρκικη ανεξαρτησια τουρκια επαναστατικη Δημοκρατια Αγγλια ευρωπαικος συντριμμια εθνος, Σερβοι, Βουλγαροι, Σερβια, Βουλγαρια ελλαδα, λαοσυρφετος, λαος λαοι, φιλελευθερος Φιλισταιος, Ρωσοι, νανοφυλες νανοφυλη, ειρηνη Ευρωπη σλαβικη καταγωγη ελληνικη γλωσσα φιλελευθεροι Κρητικος προβατοκλεφτες, Κρητικοι προβατοκλεφτης, ζωοκλοπη κρητη αλληλογραφια επαναστατικο ψώωιο Ενγκελς μνημειο επιστημονικη βλακεια διαλεκτικη της Φυσης φυση, τυφλο μισος, εκδικητικοτητα μνησικακια ακραια θεση τυφλος καιροσκοπος ρατσιστης προοδευτικος Λασσαλ Λασαλ, 1825 1864, φιλοσοφος, νομικος και ακτιβιστης, εμπνευστης διεθνης σοσιαλισμος δημιουργος σοσιαλδημοκρατικο κινημα Γερμανια νεγροεβραιος ταληρο σπεκουλα δανειο εγγυηση νεγροι νεγρος φυγη Μωυσης Αιγυπτος μανα γιαγια πατερας εβραικοτητα γερμανικοτητα, νεγρικη στοφα, προιον μαγγας νεγροειδης εβραιος εβραιοι
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ